Mumiyo, bazen "Dağların Gözyaşları" olarak da adlandırılan, mineral ve bitkilerin doğal bir karışımıdır. Genellikle Orta Asya, Kafkaslar ve Himalayalar'daki dağların yamaçlarında bulunur. Doğal süreçlerle oluşan Mumiyo, bitki kalıntıları, mineraller ve mikroorganizmaların binlerce yıl boyunca bir araya gelmesi sonucu ortaya çıkıyor. Şimdi Mumiyo: Dağların Gözyaşları Nedir? Bu soruyu netleştirip detaylı bilgilere geçelim.

Geleneksel tıp uygulamalarında kullanılan mumiyo, bağışıklık sistemini güçlendirici, enerji artırıcı etkileri, cilt sağlığını destekleyici ve antioksidan özellikleriyle biliniyor. Ancak bilimsel araştırmalar bu doğal maddenin daha iyi anlaşılmasına devam ediyor.

Mumiyo: Dağ Gözyaşları Neden Bu Kadar Önemli?

Mumiyo, özellikle Orta Asya'nın yüksek rakımlı dağlarında ortaya çıkan ve birçok bitki ve mikroorganizmanın birleşiminden oluşan bir fosil reçine türüdür. Mumio, humik asit içerir, A, B, C ve P vitaminlerinin yanı sıra birçok minerali de içerir, vücutta güçlü bir bağışıklık sistemine katkıda bulunur, omurga ve kemiklerin güçlenmesinde olumlu etkileri vardır.

Mide hastalıkları, ankilozan spondilit, kas erimesi, saç ve tırnak sağlığına da faydalı olan Mumiyo, çağımızın hastalıklarından biri olan AIDS'te de kullanılıyor. Mumio CA'nın CA hastalarında kemoterapi ve radyoterapi sonrası yorulan hücreler üzerinde de olumlu etkileri vardır. Mumio saf formda kullanılmalıdır. Bir nohutun ağızda kalan miktarı her gün emilip suda eritilip sabah akşam tüketilebilir. Orijinal mumiyo suda çözünür, asla alkolde çözünmez.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Güncel web haber içerikleri ve sektörel gelişmelere yer verilmektedir.