Kripto piyasaları Cointelegraph'ın haberiyle heyecanlı anlar yaşadı.

Kripto piyasaları Cointelegraph'ın haberiyle heyecanlı anlar yaşadı. Kripto haber sitesi, dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock'un spot Bitcoin ETF uygulamasının SEC tarafından onaylandığı haberini paylaştığında Bitcoin'in fiyatı dakikalar içinde 30 bin dolara yükseldi. Ancak Cointelegraph gönderiyi hemen sildi. Hızlı yükselişin ardından düşüş geldi. Şimdi ''Bitcoin Yalan Haberlerle Doları Test Etti'' başlıklı habere bir göz atın.

Lider altcoin Ethereum 1.585 dolardan alıcı buluyor

Yeni günde Bitcoin 28.300 dolardan aktif olurken, lider altcoin Ethereum 1.585 dolardan alıcı buluyor. Bitay Araştırma Dairesi Analisti Betül Yavuz gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Haber sitesinde yapılan bu manipülatif haberin arkasında ne olduğu henüz netlik kazanmasa da Cointelegraph'a ait bir hesabın haber öncesinde Bitcoin üzerinde uzun bir işlem açıp büyük bir kâr elde ettiği söyleniyor. Bu haber akışı nedeniyle pek çok yatırımcı zarar ederken, 24 saatte 200 milyon dolara yakın işlem likiditesine ulaşıldı. BlackRock, spot Bitcoin ETF başvurusunun hala SEC tarafından incelenmekte olduğunu duyurdu. Böylece haberin etkisiyle spot Bitcoin ETF kararlarının onaylanması durumunda Bitcoin'de artış potansiyeli ortaya çıktı.

Bitcoin yalan haberlerle Doları test etti

Pek çok yatırımcı ETF kararını beklerken Coinshares verileri incelendiğinde, işlem hacimleri 2023 ortalamasının %27 altında kalsa da dijital varlık yatırım ürünlerinde üst üste 3. hafta toplam 15 milyon dolarlık giriş görüldü. Bitcoin geçen hafta 16 milyon dolarlık giriş gördü ve yılbaşından bugüne toplam giriş 260 milyon dolara ulaştı.

Kısa Bitcoin geçen hafta 1,7 milyon dolarlık bir giriş gördü. 

Önde gelen altcoin Ethereum, yakın zamanda vadeli işlemlere dayalı bir ETF'nin başlatılmasına rağmen yatırımcılardan beklenenden daha az ilgi gördü ve geçen hafta 7,5 milyon ABD doları tutarındaki çıkış, önceki hafta görülen girişlerin çoğunu düzeltti. Geçen hafta genel olarak altcoinler için olumlu geçmedi; Tezos, Litecoin ve Chainlink sırasıyla 0,25 milyon dolar, 0,28 milyon dolar ve 0,31 milyon dolarlık çıkış gördü.

Piyasanın toplam değeri nedir?

Bitcoin'in olumlu seyrini devam ettirebilmesi için 28.300 dolar seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar yapması önemli olacak. Ardından 29.080 dolar ve 29.500 dolar direnç pozisyonları olarak kalırken 28.000 dolar ve 27.470 dolar seviyeleri olası bir aşağı yönlü harekette destek görevi görmeye devam ediyor. 

Dünkü yükselişin ardından piyasanın toplam değeri 1,07 trilyon doları aştı. Yeni günde piyasada karışık bir trend hakim olurken, altcoinler arasında son 24 saatte farklılaşan DOCK %30 artışla birinci olurken, CVC %14 artışla ikinci, UMA ise sıralamada yer aldı. %14 artışla ikinci sırada yer alıyor. Bunu %13'lük bir artışla takip ederek en karlı üçüncü kripto varlığı haline geldi.

Kaynak: https://www.dunya.com/

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Güncel web haber içerikleri ve sektörel gelişmelere yer verilmektedir.